Hoi!

Mijn naam is Dorien, ook wel Doortje en wat leuk dat je op mijn blog komt kijken 😉

Ik ben 28 jaar oud, gek op koken, bakken en alles dat met eten te maken heeft, in het bijzonder gezonde voeding. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk kennis hierover te vergaren en dit te vertalen in de manier waarop ik kook.

Ik vind dat ons eten niet alleen heel lekker moet zijn, maar bovenal ook iets moet toevoegen voor onze gezondheid. Veel mensen denken dat gezond eten per definitie minder lekker is. Maar daar ben ik het geheel niet mee eens. Je kunt al je favoriete (ongezonde) gerechten heel makkelijk om toveren naar een gezonde variant, met een paar simpele trucjes. Net zo lekker, maar heel wat beter voor je lijf.

Het is echt mijn passie om te laten zien dat gezond eten verukkelijk is. Om anderen te tonen, dat je bijvoorbeeld een heerlijke cake kunt bakken zonder suiker, maar met dadels, fruit of honing. Zo hoef je helemaal niets te missen en hoef je helemaal geen zinloze extreme diëten te volgen die je niet vol kunt houden. Zo kun je altijd je favoriete gerechten blijven eten, maar dan compleet zonder schuldgevoel. Je voelt je fit, energiek, gezond, slank en goed in je vel als je van gezonde voeding een levensstijl maakt. Een die je echt kunt volhouden. Met mijn blog, dat ik overigens net begonnen ben, maar waar ik wel al jaren van droom (ik had nooit de moed of het zelfvertrouwen), wil ik mijn passie voor gezonde voeding delen en hoop ik anderen te kunnen inspireren.

Verder zul je op mijn blog voornamelijk vegetarische recepten vinden, omdat ik zoveel mogelijk vegetarisch eet. Ik geloof dat groenten en fruit de absolute hoofdrol in onze voeding horen te spelen. Heel af en toe eet ik een visje (wat mij eigenlijk een pescotarier maakt), maar verder kook ik voornamelijk met groenten, fruit, volkoren granen, aardappelen, bonen, een beetje zuivel, plantaardige alternatieven voor zuivel , olijfolie en kokosolie en weinig suiker. Suiker probeer ik zoveel mogelijk te vervangen door natuurlijke alternatieven, zoals dadels, vijgen, kokossuiker, honing, ahornsiroop of stevia.

Ik hoop dat je iets aan mijn recepten zult hebben en laat het ook vooral weten als je vragen hebt, of iets anders leuks te zeggen hebt. Ik sta altijd open voor commentaar 😉

Veel liefs en leesplezier,

Doortje

-XXX-