Heb jij net als ik ook zo vaak een chocolade craving? En wil je daar niet altijd aan toegeven wegens gezondheidsredenen? Vanaf nu hoeft dat niet meer! ( wow, dit klinkt bijna als een tellsell reclame :P) Vanaf nu mag het!

Deze chocolademousse bestaat uit alleen maar gezonde ingredienten. Maar, vraag jij dan : Dan smaakt het zeker ook “gezond”? Nou, niet bepaald. Ik durf te wedden dat niemand die deze chocolademousse zou proeven, ook maar iets door zou hebben. Het smaakt namelijk gewoon als een hele lekkere en luchtige chocolademousse!

Je kent misschien wel de recepten voor gezonde chocolademousse waarin avocado is verwerkt. Dat is best smakelijk, maar ik moet toegeven dat je de avocado best goed kunt detecteren en het nog best wel “gezond” smaakt.

Deze chocolademousse heeft als basis niet avocado, maar pompoen! Geroosterde pompoen , welteverstaan. Door de pompoen te roosteren, breng je de natuurlijk zoetheid naar boven en de structuur wordt boterzacht. De perfecte basis voor een gezonde, maar zondig smakende mousse. En het mooie is, dat je absoluut geen pompoen kunt proeven, ook niet nu je het geheim kent.

Verder gebruik ik geen suiker, geen kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of honing. Deze mousse is compleet suikervrij! 100 gram dadels is alles wat je nodig hebt om de mousse heerlijk zoet te maken. Dadels bevatten ontzettend veel vezels, vitaminen en mineralen! Samen met de pompoen, die rijk is aan vezels, calcium, ijzer, vitamine C, E en bètacaroteen, krijg je een flinke dosis aan goede stofjes binnen. Dat is een win win situatie.

Dus of je nu op je lijn let, of helemaal niet. Deze mousse is puur genieten en een weldaad voor je lijf. Ik stel me zo voor dat het een fantastische snack is om je maandelijkse stonden door te komen, de momenten waarop bijna iedere vrouw van chocolade droomt. Maar eigenlijk heb je nu helemaal geen goed excuus meer nodig om chocolademousse te eten, want deze kan altijd!

Hier komt het recept:

Super gezonde chocolade pompoen mousse (suikervrij)

Dit heb je nodig:

  • 1/2 kleine biologische pompoen ( we hebben straks 200 gram vruchtvlees nodig)
  • olijfolie
  • 100 gram dadels
  • 35 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels amandelpasta
  • 140 ml. plantaardige melk
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel vanille extract
  • flinke snuf zout

Nodig: krachtige keukenmachine

Zo maak je het:

Week de dadels eerst een paar uur in gekookt water om ze super zacht te maken. Dit maakt het mixen straks veel makkelijker en resulteert in een gladde mousse zonder stukjes. Giet het geheel daarna goed af.

Verwarm de oven op 175 graden. Verwijder de pompoenpitten en smeer de pompoenhelft met een kwastje in met wat olijfolie. Rooster de pompoen nu ongeveer 40 minuten ( of langer of korter) in de oven tot de pompoen er licht geblakerd uitziet. Laat de pompoen op kamertemperatuur afkoelen.

Lepel het pompoenvlees uit en weeg ongeveer 200 gram af op een weegschaal. We hebben precies 200 gram nodig voor dit recept. De rest kun je verwerken in een ander recept (in een lekkere salade bijvoorbeeld).

Doe het geroosterde pompoenvruchtvlees, de geweekte dadels, het cacaopoeder, de vanille, het zout, de plantaardige melk, de amandelpasta en de gesmolten kokosolie in een krachtige keukenmachine en laat 5 tot 10 minuten goed blenden tot je een glanzende en gladde mousse zonder stukjes hebt. Als de mousse te dik is, voeg je nog een beetje plantaardige melk toe. Het is belangrijk dat je de mousse lang genoeg mixt!

Als de mousse eenmaal glad is, kun je de mousse over glaasjes of kommetjes verdelen en in de koelkast verder laten opstijven en afkoelen.

Serveer eventueel wat rood fruit bij de mousse ( ik heb er wat ontdooide diepvries frambozen op gedaan).

Geniet !

Geef een reactie