Als ontbijt hou ik eigenlijk van niet al te veel poespas. Ik heb nogal honger in de ochtend en wil snel van dat nare, lege gevoel in mijn maag af komen.

Het risico aan snel willen eten, is dat je dan maar wat uit de kast trekt. En dat kan soms minder goed uitpakken, als je niet al te gezonde dingen in je kastje hebt zitten. Ik moet mezelf er dan ook af en toe goed aan herinneren dat ik gezond moet eten en dat dat al bij het ontbijt zou moeten beginnen.

Een snelle oplossing is een lekkere smoothie. Met een paar ingredienten, vers of bevroren fruit, dadels, plantaardige melk, wat notenpasta of zaadjes, flans je al snel iets in elkaar. Wat ik de laatste tijd erg lekker vind, is een smoothie bowl als ontbijt. Het is zo leuk omdat je er allerlei toppings op kunt strooien. Het resultaat ziet eruit als een plaatje!

Deze smoothiebowl maak je onder andere met frambozen, een bevroren banaan en avocado. De banaan en de avocado zorgen voor wat dikte in de smoothie, zodat je die makkelijk kunt uitlepelen. Samen met de toppings, is het net of je een kom heerlijke rode vruchten yoghurt aan het eten bent, net een toetje, maar dan als ontbijt. Wat wil een mens nog meer? De smoothiebowl is als je hem net inschenkt, lekker dik en koud en is daardoor vooral heerlijk op warmere dagen. Midden in de winter zou ik er echt niet aan moeten denken, maar op een zonnige lente dag als deze is hij meer dan welkom.

Wees lekker creatief met de toppings, je kunt echt van alles gebruiken wat je nog hebt liggen aan nootjes, vruchten en zaadjes. Ook lekker is het om een flinke lepel notenpasta eraan toe te voegen. Dat maakt het geheel nog romiger. Wil je de smoothiebowl nog zoeter? Voeg dan nog wat extra dadels of honing toe.

Ik weet zeker dat je de smoothiebowl heel lekker zult vinden.

Hier komt het simpele recept:

Zomerse frambozen smoothiebowl

Voor 2 smoothiebowls

Dit heb je nodig:

 • 300 ml. plantaardige melk
 • 100 gram diepvries frambozen
 • 1 bevroren banaan in stukjes
 • 1 eetlepel amandelpasta (of andere neutrale notenpasta)
 • 1/2 avocado, uitgelepeld
 • 4 grote, zachte dadels, in stukjes ( of meer)
 • 1 grote theelepel kaneel
 • 1 theelepel kaneel
 • snuf zeezout
 • vanillepoeder (optioneel)
 • Extra toppings: banaan, vers fruit, notenpasta, noten en zaden zoals hazelnoten, walnoot, zonnebloempitjes, chiazaad, enz.

Zo maak je het:

Doe alle ingredienten in een krachtige blender en mix alles tot een gladde, dikke smoothie.

Verdeel de smoothie over twee kommen en verdeel de toppings erover.

Eet smakelijk!

Geef een reactie